Tanker Sertifikas─▒ S─▒nav Sorular─▒

ADR / SRC 5 Tanker S─▒nav Sorular─▒

2.DENEME SINAVI (TANKER SINAV SORULARI)

1-) Tank kayd─▒, tank sahibi veya operat├Âr├╝ taraf─▒ndan saklanmas─▒ gereken bir belgedir. Tank─▒n ├Âmr├╝ boyunca ve hizmetten al─▒nmas─▒ndan sonra ne kadar s├╝re saklanmas─▒ gerekmektedir?

A) 6 ay

B) 12 ay

C) 15 ay

D) 18 ay

2-) Tanker s├╝r├╝c├╝s├╝ 15 ton ve ├╝zeri tehlikeli madde ta┼č─▒yorsa yan─▒na ka├ž yolcu alabilir?

A) 1

B) 2

C) 3

D) Yolcu alamaz

3-) Tanker s├╝r├╝c├╝s├╝ 7,5┬á tondan fazla tehlikeli madde ta┼č─▒yorsa a┼ča─č─▒dakilerden hangisini yapamaz?

A) Solama

B) Vites b├╝y├╝tme

C) Park etme

D) Geri gitme

4-) Derin dondurulmu┼č s─▒v─▒ gazlar i├žin hangi tip tanker kullan─▒l─▒r?

A) Vakum izolasyonlu tanker

B) Bavul tipi

C) T├╝pl├╝ tanker

D) Silobaz

5-) Tank ile ilgili olan bilgiler nereden okunabilir?
A) Arac─▒n trafik ruhsat─▒ndan

B) Tank ├╝zerindeki plakartan
C) Ta┼č─▒ma evrak─▒ndan

D) S├╝r├╝c├╝n├╝n SRC 5 belgesinde

6-) Tank plakart─▒ ├╝zerinde bulunan P ve L k─▒saltma harfleri ne anlama gelir ?

A) P = test tarihi; L = bo┼č miktar

B) P= periyodik muayene tarihi; L = ara muayene tarihi

C) P = test tarihi; L = bo┼č a─č─▒rl─▒k

D) P = sonraki testtarihi; L = bo┼č a─č─▒rl─▒k

Adr Belgesi Nedir?

7-) Sabit tankerlerin ara muayeneleri ka├ž y─▒lda bir yap─▒l─▒r?

A) 1 y─▒l

B) 2 y─▒l

C) 3 y─▒l

D) 6 y─▒l

­čśÄ Sabit tankerlerin periyodik muayeneleri ka├ž y─▒lda bir yap─▒l─▒r?

A) 1 y─▒l

B) 2 y─▒l

C) 3 y─▒l

D) 6 y─▒l

9-) T├╝pl├╝ tankerlerin ara muayeneleri ka├ž y─▒lda bir yap─▒l─▒r?

A) 1 y─▒l

B) 2 y─▒l

C) 3 y─▒l

D) 6 y─▒l

 

10-) T├╝pl├╝ tankerlerin periyodik muayeneleri ka├ž y─▒lda bir yap─▒l─▒r?

A) 1 y─▒l

B) 2 y─▒l

C) 3 y─▒l

D) 6 y─▒l

11-) Tank konteyn─▒r ve ta┼č─▒nabilir tankerlerin ara muayeneleri ka├ž y─▒lda bir yap─▒l─▒r?

A) 2,5

B) 3 y─▒l

C) 5 y─▒l

D) 6 y─▒l

12-) Tank konteyn─▒r ve ta┼č─▒nabilir tankerlerin periyodik muayeneleri ka├ž y─▒lda bir yap─▒l─▒r?

A) 2,5

B) 3 y─▒l

C) 5 y─▒l

D) 6 y─▒l

13-) So─čutularak s─▒v─▒la┼čt─▒r─▒lm─▒┼č gazlar─▒ ta┼č─▒yan tanklar─▒n ara muayeneleri ne zaman yap─▒lmal─▒d─▒r?
A) 5 y─▒l

B) 6 y─▒l

C) 10 y─▒l

D) 12 y─▒l

 

14-) So─čutularak s─▒v─▒la┼čt─▒r─▒lm─▒┼č gazlar─▒ ta┼č─▒yan tanklar─▒n periyodik muayeneleri ne zaman yap─▒lmal─▒d─▒r?
A) 5 y─▒l

B) 8 y─▒l

C) 10 y─▒l

D) 12 y─▒l

15-) Bir araca kal─▒c─▒ olarak eklenmi┼č veya b├Âyle bir arac─▒n iskeletinin gerekli bir

par├žas─▒ olup, 1000 litreden fazla kapasitesi olan tanklara ne denir?

A) S├Âk├╝lebilir Tank

B) Sabit Tank

C) Tank konteyn─▒r

D) T├╝pl├╝ tanker

1.DENEME SINAVININ CEVAPLARI:

1-C       2-D       3-A       4-A       5-B       6-B       7-C       8-D       9-C       10-D

11-A     12-C     13-B     14-D     15-B

Src 5 tehlikeli madde ta┼č─▒mac─▒l─▒─č─▒ “TANKER” deneme s─▒nav─▒

B├ťT├ťN SRC 5 BELGES─░ DENEME SINAVLARINI ├ç├ľZMEK ─░├ç─░N TIKLAYINIZ

Tehlikeli madde ta┼č─▒mac─▒l─▒─č─▒ src 5 adr s─▒nav sorular─▒ ve cevaplar─▒. Src 5 tanker e─čitim sorular─▒.

SRC 1 Belgesi | SRC 2 Belgesi | SRC 3 Belgesi | SRC 4 Belgesi | SRC 5 Belgesi

Src 5 Belgesi sitemizi twitter ‘dan da takip edebilirsiniz.