Src5 Tanker S─▒nav Sorular─▒

ADR / SRC 5 Tanker S─▒nav Sorular─▒

3.DENEME SINAVI (TANKER)

1-) ─░├žerisinde gaz, s─▒v─▒, toz veya gran├╝l maddelerinin ta┼č─▒nd─▒─č─▒, gazlar─▒n ta┼č─▒nmas─▒nda kullan─▒ld─▒─č─▒nda kapasitesi 450 litreden fazla konteyn─▒rlara ne t├╝r tank denir?

A) S├Âk├╝lebilir Tank

B) Sabit Tank

C) Tank konteyn─▒r

D) T├╝pl├╝ tanker

 

2-) ├çok d├╝┼č├╝k s─▒cakl─▒klarda (-200 o C) so─čutulan s─▒v─▒la┼čt─▒r─▒lan gazlar hangi tanklarda ta┼č─▒n─▒r?

A) Bas─▒n├žl─▒ tanklar

B) Cryogenic tanklar

C) Atmosferik tanklar

D) S─▒v─▒ ta┼č─▒ma tanklar─▒

 

3-) A┼ča─č─▒daki ifadelerden hangisi yanl─▒┼čt─▒r?
A) Dolum esnas─▒nda tanker┬á e─čimli bir zeminde durdurulmamal─▒d─▒r.
B) Bir tanker tam olarak doldurulmamal─▒, genle┼čme i├žin bo┼čluk b─▒rak─▒lmal─▒d─▒r.
C) Tanker park halindeyken mutlaka el freni ├žekilmelidir.
D) Y├╝ksek ─▒s─▒da ta┼č─▒nacak tehlikeli maddeler Cryogenic tanklarda ta┼č─▒nmal─▒d─▒r.

 

4-) Su kapasitesi 150 litreden ├žok ve 3000 litreden az olan, ek yeri olmayan ta┼č─▒nabilir bir bas─▒n├žl─▒ haznelere ne ad verilir?

A) Vakum valfi

B) Tanker

C) T├╝p

D) Hi├žbiri

Adr Belgesi Nedir?

5-) A┼ča─č─▒daki ara├žlar─▒n hangisinde tehlikeli madde ta┼č─▒mas─▒ yap─▒lmas─▒ durumunda ikaz levhalar─▒ ├╝zerinde numara bulunmas─▒ gerekmez?

A) Tanker

B) Silo tank

C) Kamyon

D) Tank konteyner

 

6-) A┼ča─č─▒dakilerden hangisi hidrojen peroksit maddelerin (yak─▒c─▒ maddeler) ta┼č─▒nmas─▒ i├žin uygun ara├žt─▒r?

A) ÔÇťFLÔÇŁ tipi ara├žlar

B) ÔÇťMEMUÔÇŁ tipi ara├žlar

C) ÔÇťOXÔÇŁ tipi ara├žlar

D) ÔÇťEX/II tipi ara├žlar

 

7-) Yan─▒c─▒, yak─▒c─▒ ve patlay─▒c─▒ olmayan maddeler hangi tip ara├žlar ile ta┼č─▒nmal─▒d─▒r ?

A) ÔÇťFLÔÇŁ tipi ara├žlar

B) ÔÇťMEMUÔÇŁ tipi ara├žlar

C) ÔÇťOXÔÇŁ tipi ara├žlar

D) ÔÇťATÔÇŁ tipi ara├žlar

 

­čśÄ AT tipi ara├žlar hangi ta┼č─▒mac─▒l─▒klarda kullan─▒l─▒rlar?

A) Yan─▒c─▒ s─▒v─▒ ve yan─▒c─▒ gazlar─▒n ta┼č─▒nmas─▒nda,

B) Yak─▒c─▒ maddelerin ta┼č─▒nmas─▒nda,

C) Patlay─▒c─▒ madde ve nesne ta┼č─▒malar─▒nda,

D) Yan─▒c─▒, yak─▒c─▒ ve patlay─▒c─▒ madde ta┼č─▒malar─▒ d─▒┼č─▒ndaki ta┼č─▒malarda.

9-) Yan─▒c─▒ maddeler hangi tip ara├žlar ile ta┼č─▒nmal─▒d─▒r ?

A) ÔÇťFLÔÇŁ tipi ara├žlar

B) ÔÇťMEMUÔÇŁ tipi ara├žlar

C) ÔÇťOXÔÇŁ tipi ara├žlar

D) ÔÇťEX/II tipi ara├žlar

10-) Bir tank i├žinde tehlikeli madde ta┼č─▒nmaktad─▒r. Tehlike ikaz levhalar─▒ arac─▒n neresine ve ka├ž tane tak─▒lmal─▒d─▒r?

A) ├ľn├╝ne ve arkas─▒na tak─▒lmal─▒d─▒r.

B) Tehlike ikaz levhalar─▒n─▒n tak─▒lmas─▒na gerek yoktur.

C) Arac─▒n her iki yan─▒na ve arkas─▒na birer adet tak─▒lmal─▒d─▒r. .

D) Sadece yanlar─▒na tak─▒lmal─▒d─▒r.

11-) A┼ča─č─▒daki ifadelerden hangisi yanl─▒┼čt─▒r?

A) Tank i├žinde tehlikeli madde ta┼č─▒malar─▒nda ADR kurallar─▒ ygulan─▒r.

B) D├Âkme y├╝k olarak yap─▒lan ta┼č─▒malarda ADR kurallar─▒ uygulan─▒r.

C) Bo┼č, fakat temizlenmemi┼č bir tankerin ta┼č─▒nmas─▒nda baz─▒ ADR kurallar─▒ uygulanmaz.

D) Tank konteyner ile yap─▒lan ta┼č─▒malarda ADR kurallar─▒ uygulan─▒r.

12-) A┼ča─č─▒dakilerden hangisi bir tank─▒n bo┼čalt─▒lmas─▒ i├žin kullan─▒lan usullerdendir?

A) Bas─▒n├žla bo┼čaltma

B) Yer├žekimi ile bo┼čaltma

C) Pompa ile bo┼čaltma

D) Hepsi

13) S├╝r├╝c├╝, bir tanker ile ta┼č─▒ma yaparken, ikaz levhalar─▒n─▒n ├╝zerine yaz─▒lmas─▒ gereken UN numaras─▒n─▒ hangi evrak─▒ndan okuyabilir?

A) Ta┼č─▒ma evrak─▒ndan

B) Faturadan

C) ADR Belgesinden

D) Ge├ži┼č Belgesinden

14-) A┼ča─č─▒dakilerden hangisi yanl─▒┼čt─▒r ?

A) Ta┼č─▒mac─▒ya, ta┼č─▒nacak madde ile ilgili bilgi ve belgeler g├Ânderen taraf─▒ndan verilir.

B) Ta┼č─▒mac─▒, ara├žlara tehlike ikaz levhalar─▒ ve plakalar─▒n tak─▒lmas─▒ndan sorumludur.

C) Bo┼čaltan, ara├ž ve konteynerlerin temizlik ve ar─▒nd─▒r─▒lmas─▒ndan sorumlu de─čildir.

D) Bo┼čaltan, konteynerlerdeki tehlike ikaz levhalar─▒n─▒n ├ž─▒kar─▒lmas─▒ndan sorumludur.

 

15-) Parlama noktas─▒ y├╝ksek olan m─▒ yoksa d├╝┼č├╝k olan yan─▒c─▒ s─▒v─▒m─▒ daha tehlikelidir?

A) Parlama noktas─▒ d├╝┼č├╝k olan

B) K─▒┼č─▒n bir fark yoktur.

C) Sadece yaz─▒n parlama noktas─▒ d├╝┼č├╝k olan daha tehlikelidir.

D) Parlama noktas─▒ y├╝ksek olan

3.DENEME SINAVININ CEVAPLARI:

1-C       2-A       3-D       4-C       5-C       6-C       7-D       8-D       9-A       10-C

11-C     12-D     13-A     14-C     15-A

Src 5 tehlikeli madde ta┼č─▒mac─▒l─▒─č─▒ “TANKER” deneme s─▒nav─▒

B├ťT├ťN SRC 5 BELGES─░ DENEME SINAVLARINI ├ç├ľZMEK ─░├ç─░N TIKLAYINIZ

Karayolu ile tehlikeli madde ta┼č─▒mac─▒l─▒─č─▒. Tanker s├╝r├╝c├╝ belgesi. Akaryak─▒t ta┼č─▒mac─▒l─▒─č─▒.

SRC 1 Belgesi | SRC 2 Belgesi | SRC 3 Belgesi | SRC 4 Belgesi | SRC 5 Belgesi

Ana Sayfa | Src5 Alman─▒n ┼×artlar─▒ | Tehlikeli Madde Etiketleri | Patlay─▒c─▒ Maddeler | Yan─▒c─▒ Gazlar | Y├╝k├╝ml├╝l├╝kler | Ta┼č─▒mac─▒ Y├╝k├╝ml├╝l├╝kleri |

Src 5 Belgesi sitemizi twitter ‘dan da takip edebilirsiniz.