Tanklar neden a─čz─▒na kadar doldurulmamal─▒d─▒r?

ADR / SRC 5 Tanker S─▒nav Sorular─▒

2.DENEME SINAVI (TANKER)

1-) Tanklar neden a─čz─▒na kadar doldurulmamal─▒d─▒r?
A) ├ç├╝nk├╝ gazlar ve s─▒v─▒lar ─▒s─▒nd─▒klar─▒nda genle┼čeceklerinden y─▒rt─▒lma tehlikesi olu┼čacakt─▒r.
B) ├ç├╝nk├╝ alttan dolumda tank ta┼čabilir.
C) E─čer hava bas─▒nc─▒ ile bo┼čalt─▒lacaksa i├žerde hava bo┼člu─ču olmal─▒d─▒r.
D) Tankerin daha dengeli seyir etmesini sa─člamak i├žin

2-) Tankta Emniyet VentiliÔÇÖ nin g├Ârevi nedir?

A) H─▒rs─▒zl─▒ktan koruma

B) Tank─▒n i├ž bas─▒nc─▒n─▒ ayarlama

C) Dolum miktar─▒n─▒ ├Âl├žme

D) Doldurulan maddeyi ├Âl├žme

3-) Hangisi bir tankerin emniyet malzemesidir?
A) Dolum pompas─▒

B) Tank ─▒s─▒tma sistemi

C) Emniyet vanas─▒

D) Hortum boru

4-) ÔÇťLNGÔÇŁ (likit naturel gaz) ne demektir ?

A) S─▒k─▒┼čt─▒r─▒lm─▒┼č oksijen

B) S─▒v─▒la┼čt─▒r─▒lm─▒┼č petrol gaz

C) S─▒v─▒la┼čt─▒r─▒lm─▒┼č do─čal gaz

D) Likit yan─▒c─▒ ve yak─▒c─▒ gaz

5-) ÔÇťLPGÔÇŁ (likit petrol gaz─▒) ne demektir ?

A) S─▒k─▒┼čt─▒r─▒lm─▒┼č oksijen

B) S─▒v─▒la┼čt─▒r─▒lm─▒┼č petrol gaz

C) S─▒v─▒la┼čt─▒r─▒lm─▒┼č do─čal gaz

D) Likit yan─▒c─▒ ve yak─▒c─▒ gaz

6-) Atmosferik tank ile bas─▒n├žl─▒ tank aras─▒nda en ├Ânemli fark nedir?

A) Atmosferik tank─▒n bas─▒nc─▒ 10 bar, bas─▒n├žl─▒ tank─▒n bas─▒nc─▒ 5 bara dayan─▒kl─▒d─▒r.

B) Atmosferik tank b├Âlmeli, bas─▒n├žl─▒ tank ise b├Âlmesizdir.

C) Bas─▒n├žl─▒ tank s─▒v─▒ maddelerin, atmosferik tank ise her t├╝rl├╝ maddenin ta┼č─▒nmas─▒nda

kullan─▒l─▒r.

D) Atmosferik tank yer├žekimi veya pompa, bas─▒n├žl─▒ tank ise bas─▒n├ž ile doldurulup bo┼čalt─▒l─▒r.

7-) Tank i├žinde bulunan dalgak─▒ran─▒n g├Ârevi nedir?

A) Tank─▒n i├žindeki s─▒v─▒n─▒n farkl─▒ b├Âlmelerde muhafaza edilmesini sa─člamak.

B) Arac─▒n durma/kalkma ve manevralar─▒ esnas─▒nda tank i├žindeki s─▒v─▒n─▒n hareketini s─▒n─▒rlamak.

C) Arac─▒n a─č─▒rl─▒k noktas─▒n─▒n arac─▒n tam ortas─▒nda olmas─▒n─▒ sa─člamak.

D) Tank i├žinde y├╝ksek s─▒cakl─▒kta ta┼č─▒nan s─▒v─▒n─▒n genle┼čerek tanka zarar vermesini ├Ânlemek.

­čśÄ Ara├žlarda topraklama ne zaman yap─▒lmal─▒d─▒r?
A) Arac─▒n bo┼č alana park edilmesi halinde
B) Sisli havalarda
C) Lastik de─či┼čiminde
D) Yanma noktas─▒ 60 ┬░C ye kadar olan yan─▒c─▒ s─▒v─▒lar─▒n dolum ve bo┼čalt─▒m─▒nda

9-) Tankerler doldurulup bo┼čalt─▒l─▒rken statik elektrik olu┼čmas─▒n─▒ nas─▒l engellenir?

A) Y├╝kleri so─čutarak

B) F─▒rt─▒nal─▒ ve karl─▒ yollardan gidilmeyerek

C) Arac─▒ topraklama yaparak

D) Radyoaktif ─▒┼č─▒n arac─▒ ile takviye ederek

10-) A┼ča─č─▒dakilerden ADR uygunluk belgesi sahip olmas─▒ gereken ara├žlar verilmi┼čtir. Bunlardan hangisi yanl─▒┼čt─▒r?

A) Kapasitesi 1000 litreden fazla olan sabit tankerler

B) Kapasitesi 1000 litrede fazla olan s├Âk├╝lebilir tank ta┼č─▒yacak olan ara├žlar

C) Kapasitesi 1000 litreden az olan s├Âk├╝lebilir tank ta┼č─▒yacak olan ara├žlar

D) T├╝pl├╝ Tanker

11-) Tank─▒n arka taraftan gelebilecek darbelere kar┼č─▒ arka y├╝zeyi ile tamponun arka k─▒sm─▒ aras─▒nda uzunlu─čundaki bo┼čluk en az ne kadar olmal─▒d─▒r?

A) en az 50 mm

B) en az 100 mm

C) en az 150 mm

D) en az 200 mm

12-) Tank─▒n yer seviyesi ba─člant─▒ y├╝zeyinin toplam geni┼čli─či, y├╝kl├╝ arac─▒n a─č─▒rl─▒k merkezinin y├╝ksekli─činin en az y├╝zde ka├ž─▒na e┼čit olmal─▒d─▒r?

A) % 50

B) % 60

C) % 90

D) % 100

13-) Ekli bir ara├žta, yar─▒-r├Âmork y├╝k ta┼č─▒ma ├╝nitesinin dingillerindeki a─č─▒rl─▒k b├╝t├╝n eklemli arac─▒n nominal y├╝k a─č─▒rl─▒─č─▒n─▒n y├╝zde ka├ž─▒n─▒ a┼čmamal─▒d─▒r?

A) % 50

B) % 60

C) % 90

D) % 100

14-) Yak─▒t tank─▒n─▒n (dizel) alt─▒na direkt olarak yerle┼čtirilmi┼č egzoz sisteminin par├žalar─▒nda en az ne kadar bo┼čluk olacakt─▒r ya da koruyucu ─▒s─▒ kalkan─▒ ile korunacaklard─▒r?

A) en az 100 milimetrelik ( 10 cm)

B) en az 200 milimetrelik ( 20 cm)

C) en az 300 milimetrelik ( 30 cm)

D) en az 500 milimetrelik ( 50 cm)

15-) A┼ča─č─▒da akaryak─▒t tankerlerinin teknik ├Âzellikleri verilmi┼čtir. Bunlardan hangisi do─črudur?

A) Tanker ┼časesi 4mm sactan V profil ┼čeklinde olabilir.

B) Tankerin dolaplar─▒ 2 mm sacdan ├žamurluklar─▒ ise plastik olacakt─▒r.

C) Tankerin ├╝zerinde sa─č ve sol yan─▒na topraklama bulunmal─▒.

D) Hepsi

 

1.DENEME SINAVININ CEVAPLARI:

1-A       2-B       3-C       4-C       5-B       6-D       7-B       8-D       9-C       10-C

 

11-B     12-C     13-B     14-A     15-D

 

 

B├ťT├ťN SRC 5 BELGES─░ DENEME SINAVLARINI ├ç├ľZMEK ─░├ç─░N TIKLAYINIZ

Adr belgesi kapsam─▒nda src 5 tanker e─čitimi ile ilgili s─▒nav sorular─▒. S─▒navda toplam 15 adet soru sorulur.

SRC 1 Belgesi | SRC 2 Belgesi | SRC 3 Belgesi | SRC 4 Belgesi | SRC 5 Belgesi

Src 5 Belgesi sitemizi twitter ‘dan da takip edebilirsiniz.